Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Ömürler görün e mi... Patlıcan közlemesi de koymamışsınız zaten içine. Biraz kıl acı biber, az daha soğan, bir tutam nane, zeytinyağı da güzelse... Mmmmm...Deneyin, mükemmel bir karışım...
|
Gavur aşı derler bizde ona. Çok sevilir. Özellikle bulgur kaynatılırken yapılan iki şeyden biridir. Acı konusu bizde sorunlu. Ben acı yiyebilirim ama acı eşiğim çok yüksek değil. Ama ev ahalisinin geri kalanı, Kozan ağzıyla, püsü(kedi)ağızlı. Acı yemezler.
Bunlar da salatası yapılan sarışının kankaları.
Bu arada aynı böyle çok güzel görünen bir domatesi elime aldım, bir anda sadece sapı kaldı elimde. İçi (Kozan ağzıyla) ulmuş. Nasıl bir hastalıksa sapı hariç tamamı sıvılaşmış.