Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Marulları daha sık bakliyatı seyrek ekip dikmeniz gerek. Bakliyatlar hava almalı, sıraların araları 90 cm. gibi köklerin arası ise 40 cm. gibi olmalı ve her ocakta cinsine göre iki üç kök kalmalı. Sanki çok suluyor gibisiniz, bu da azdırmış olabilir. Domateslerin üzerinde domates göremedim ama onları da sulamışsınız. Meyve görünmeden aşırı kurak olmadığı sürece domatese su vermemek gerek ki kök yapısı gelişsin. Sırıklarda koltuk almaktan çekinmeyin, yoksa kontrol edemezsiniz ki her dala bir ip ile yakında sorun olacak gibi duruyor. Koltuk alarak belki ürün biraz azalacak ama bitkinin ve hastalığın kontrolü de olmak üzere pek çok bakımdan avantajlı duruma geçeceksiniz. Oturaklara bir şey yapmıyoruz.
|
Bakliyatla kastettiğiniz sarımsak mı anlayamadım. Sulama rejimini tam oturtamadım açıkçası hava bir çok sıcak oluyor. Domatesler için damlama sulamada gün ve süre sıklığı ne önerirsiniz? Domates tutmama olayı benim de dikkatimi çekti üstlerde görünmüyor altlarda domatesler var hepsinde ama beklediğim kadar çok değil açıkçası. Hatta salatalıklarda bile beklediğim gibi bir gelişim yok hala doğru düzgün salatalık vermedi.