View Single Post
Eski 08-07-2021, 09:54   #555
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia Mesajı Göster
Sayın Jezebel,
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Gönderdiğiniz linkten sipariş vermiştim ve su sümbüllerini gönderdiler. iki tane sipariş vermiştim. Onlar iki tanede miniklerden eklemişler. Eğer yetiştirebilirsem havuzumda 4 tane su sümbülüm olacak. Dört tanede nilüferim var geçen yıldan. Kışın donarlar diye bir kova içerisinde bir depoda bekletmiştim. Şimdi onlarıda su sümbülleri ile birlikte havuza yerleştirdim. Bakalım Erzurum şartlarına nasıl tepki verecekler. Havalar bu yıl sıcak gidiyor ama bekleyip göreceğiz. Sonuçtan sizleride haberdar ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia Mesajı Göster
Erzurum -25 ila -30 derecelere düşen soğuklarına dayanmaları imkansız. O yüzden nilüferlerle birlikte onlarıda kışın korumaya alacağım.
Sn. Tillandsia;

Su sümbüllerinin dışarıda durması mümkün değil. O nedenle sıcak ortama almak gerekiyor.
Afyonkarahisar şartlarında nilüferler donmuyor. Baharla birlikte önce yapraklanmaya sonra da çiçeklenmeye başlıyorlar. biraz zor da olsa pembe, beyaz ve sarı nilüferlerim kışı rahat bir şekilde atlatıyorlar. Bulundukları yer branda içinde. Kışın zaman zaman su tamamen donuyor. Bir yıl da havuzda su az kaldığı için saksı içerisinde yarısı su dışında kışı geçirdi. 2018 yılından beri yaşıyor.

http://www.agaclar.net/forum/1549653-post812.htm

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön