View Single Post
Eski 06-07-2021, 00:45   #24
estikey
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esgoksel Mesajı Göster
Tüm bitkilerim çok sağlıklı ve çiçeklerle doluyken, düzenli sulama, solucan gübresi dahil farklı gübreler, bitki besini vs ile takviyeler de yapmama rağmen, hepsinde biranda kötüye gitme yapraklarda dökülme kuruma farkettim. Çok gür ve sağlıklı arap yaseminim neredeyse 2 hafta içinde tüm yapraklarını döktü. Peşinden zar zor yetiştirdiğim selluka'lar da yaprak uçlarından kuruyup hastalıklı bir görüntüye dönüştü. 10 gün önce çiçeklerle dolu clematis'im uçlarından kurumaya başlayıp tüm çiçeklerini döktü. Passiflora da aynı şekilde kötü durumda. Çok emek vermiştim, çok üzülüyorum her geçen gün daha kötüye gidiyor. Pas hastalığı, küllenme, yaprak biti, unlu bit vs tüm hastalıkları okuyup ne olduğunu çözmeye çalışıyorum. Ama görünürde hiçbirşey yok. Bahçıvana danıştım ilaç ve gübre verdi, hiçbir işe yaramadı. Hergün su veriyordum, sulamayı azalttım, çoğalttım her türlü denedim. Önüne geçemedim. Mantar hastalığı olabilir mi? Son çare burada fikir almak için forum'a girdim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Hepsinde aynı durumun olması ve hep te yaprak uçlarından kuruma olması bana uyguladığınız gübrelerden birinin ya yüksek dozdan kaynaklı fitotoksite **** antagonit etkisinden dolayı olabileceğini düşündürdü. Bu ihtimal İçin topraklarını tümden değiştirmenizi ve herhangi bir gübre kullanmadan bir süre sadece sulama yapmanızı öneririm.

estikey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön