Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Afiyet olsun @ halcur ; yıllardır közlemelik mısır arıyoruz. Tatlı haşlamalık olanlar dişe yapışıyor, yöreseller küçücük oluyor. Sizin bu kriterlere uyan mısırınız var mı acep..
|
Teşekkürler.
Benim de öyle bir arayışım var. Maalesef bizimkiler de küçük oluyor. Arada görülen uzunca iki mısır marketten alınıp dış güçler(birader) tarafından oraya yerleştirilmiş.
Küçük de olsa yerli mısırlar "dişe geliyor". Bence tadı güzel. Hatta kabuklarını soyup da nenemin dişleri gibi mısır tanelerinin biri orada biri burada görünce "Hah" dedim, "Bu bizim mısır işte." Sevindim valla. Eşime de dedim, "Uzun zamandır yememiştim, özlemişim."
Agaclar.net tohum paylaşımından aldığım beyaz mısır, mois morado gibi bir kaç tür daha ekmiştim. Onları deneyemedim daha. Kabakların arasına ekmiştim ama kabaklar öyle bir coştu ki fasulyelerin büyümesine fırsat vermeden çullandı üstlerine, mısırların da yakında icabına bakar. Şimdi tercih zamanı mısır mı kabak mı? O da soru mu, tabii ki "mısır". Kabağı eşe dosta ikram için ekiyorum. Çok nadir yerim. Tarlanın diğer yerlerine ektiğim öteki kabaklar yeter de artar bile. Bu hafta kabakları cennete gönderip mısır ve fasulyelere özgürlüklerini vereceğim.
(Kabak katliamı biraz da zararlılarla mücadele kapsamında. Neredeyse tüm kabak yapraklarında galeriler var. Kelebek üretim üssü gibi. Domatesten onlara bulaşmış galiba.)
Gerçi siz bu saydığım mısırları muhtemelen denemişsinizdir ama yine de uygun bir mısır bulursam size de bilgi veririm.