Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Sonunda çilek fidelerini dikebildik. 2 ay olmuştur alalı.  Ama onu eklemek için önce yan bahçeyi anlatmam lazım.
Yan bahçe 1.5m eninde 20m kadar uzunluğunda. Evi aldığımızdan beri atıl durumdaydı. Zeminine naylon gibi bir şey döşemişler, üstüne de 10-15cm kalınlığında beyaz çakıl sermişler. Ben beyaz çakılı zaten sevmem ama bir de aradan geçen yıllarla çakılın arasına karışan toprakla iyice çimento gibi sıkışmış, elle kazmak imkansızdı.
Eklenti 719458
Eklenti 719459
Eklenti 719460
|
Hatırlar mısın bilmem, oğlum Amerika da okuyordu benim. Okul bitti, mastera başladı, o da az kaldı. Evlendi ve bugünlerde ev alma telaşındalar. Teklif verdikleri ev için bugün cevap alacağız, sabırsızlıkla cevabın gelmesini bekliyoruz. Oğlumun alacağı evinde yanında tam da seninki gibi hatta ölçüleri bile benzer bir yan bahçe var. Neden daracık bir bahçe yapmışlar, arka bahçeye araç sokmak İçin mi diye sordum dün. Aslında bu bahçeler köpek bahçesi olarak kullanılıyor, dedi. Köpeğe bir sopa falan atıyormuşsun köpekte o sopayı geri getiriyormuş, koşarak enerjisini harcıyormuş. İlginç geldi bana.
Benim niyetim orayı sebze bahçesine dönüştürmek en azından geçebilecek bir alam bıraktıktan sonraki kısmını. Ama ev ve bahçe duvarı arasında sebze yetişir mi diye düşünmeden duramıyorum. Arizona da zaten güneş fazla, neden olmasın diye kendimi avutuyorum.