View Single Post
Eski 24-06-2021, 10:35   #67
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fdemir Mesajı Göster
Bundan öncekiler güzel haberlerdi. Şimdi gelelim kötü duruma. Domateslerin durumu vahim. Ne yapacağımı bilemiyorum ve tecrübelerinize-tavsiyelerinize ihtiyacım var. Domatesin yaprakları pas lekesi gibi lekelenip kuruyor. Üzerinde meyveler varken hastalanıp kuruması çok üzüyor. Böyle olanları hemen kökünden söküp bahçeden iyice uzaklaştırdım ki diğer bitkilere de bulaştırmasın. Tarım ilacı kullanmak istemiyorum ama zor durumda kalırsam kullanabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bende de oluyor. Resimlediklerinizden daha çok yaprak sararıyor. (Her fidede 3-4 dal olabiliyor.) Onları kesip uzaklaştırıyorum. Gübre desteği ve susuz bırakmama önlemleri alıyorum. Güçlü bitkiler atlatıyor. Daha güdük kalmış fideler epey uğraşıyor. (Çok sık olmamakla birlikte ölen de oluyor.) Genellikle mevsimi tamamlıyorlar.
Tüm anlattıklarım ağır etkilenmeme üzerine. İlaçlamadan deneyebilirsiniz. Yaprakları gösterdiğim 3 ziraat mühendisi ayrı tanılar koymuştu. Bende bu yolu seçmiştim. Üç yıldır uyguluyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön