Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia
Bende kompost denedim ama beceremedim. Sizin bu yönteminizi deneyebilirim ama son bir aydır ağaçlarımda ani kurumalar ve fidelerimde de sorunlar vardı. Ağaçların altını ve fideleri eşeleyince altlarında garip bir kurt gördüm. Önce anlamadım ne olduğunu. Ama ölen her bitkinin altında bu kurt çıkınca ve en son bir honeyberry durup durduğu yerde birden bire kuruyunca altından yine bu kurt çıkınca şüphelendim. Araştırınca kadı lokması **** manas dedikleri böcek olabileceği sonucuna vardım. Şimdi kara kara bunlardan kurtulma yollarını arıyorum. Sizin bu yönteminizi kullanırsam bu kurtları daha çok bahçeye çekebilir korkusuda var içimde. Ne yapacağımı şaşırdım. Ağaç ve fideler öldükçe çok üzülüyorum.
|
Zor bir durum gerçekten. Bahsettiğiniz kurt
şundan mı?
Bizim bahçe, hatta sebze yatakları bile bununla kaynıyor. Şu ana kadar net bir zararını görmedim ama nereyi kazsam çıkıyorlar, çimin altı dahil. En büyük zararı şu ki, onları yemeye gelen rakunlar çimi söküyor.

Bu çevrede herkesin bu durumdan şikayetçi olduğunu biliyorum, o yüzden benim kompostla bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Zaten dediğim gibi çimin altında da varlar. İnsanlar çimleri darma duman olmasın diye "Grub killer" ilaçlar uyguluyorlar ama ben çok büyük sorun yaratmadıkları için organik bir çözüm var mı diye araştırmadım henüz.
Bahçenin bir köşesinde deneyin isterseniz? Bakarsınız toprağın mikrobiyal dengesini etkileyip olumlu bir döngüye falan neden olur...