View Single Post
Eski 09-10-2007, 23:39   #1093
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi npolatoglu Mesajı Göster
... lippia canescens ekimeyi düşünüyorum.araştırdım çok güzel çiçekleri var.beni yönlendirirseniz sevinirim.Uygulama tohumlamı yapılıyor,tohumu nereden bulabilirim,sulamada çok hassas olamayacağım bir gerçek daha çok mevsim yağışlarından faydalanacağım uygun zamanı nedir,bir kaç tür uygulamak bana mantıklı görünüyor sert koşullara dayanıklı,uygulamada fazla işçilik gerektirmeyen bildiğiniz başka türler neler ve son olarak kısa zamanda gelişen türler olursa sevinirim.iyi çalışmalar!
Lippia bu koşullarda en uygun çözüm olur, tek sorun aşırı miktarda arı çekmesi, eğer yerleşim alanıysa bu can sıkıcı olur. Sık biçim ve çiçeklenmeye izin vermemekle sorunu çözebilirsiniz. Uygulaması doğrudan çelikle veya tüplü fide ile yapılıyor. Çelikleme de iyi sonuç veriyor ama mevsim uygun değil, çünkü sıcaklıklar düşecek, köklenip kol atmaya vakit kalmayabilir. Tüplü fide bulursanız iyi olur.

Çelikleme yapacaksanız ilkbaharı bekleyin. Tüplü dikecekseniz şimdi de dikebilirsiniz. Benim 1995 yılındaki selde o zaman oturduğum evin bahçesi 10 gün sular altında kaldı. Bahçem 30 cm mil kaplandı. Lippia tesis etmiştim. İnanır mısınız, 6 ay sonra 30 cm toprağın altından çıkıp tekrar bahçeyi kapladı. Başkası anlatsa inanmazdım, şahit oldum.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön