View Single Post
Eski 15-06-2021, 01:42   #358
Mihael Nasr
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2020
Şehir: Antakya
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serguzestefe Mesajı Göster
Selamlar,

Foruma yeni geldim. herkese merhaba.

"Ocağına incir ağacı dikmek"

Evimin duvarına 1 metre uzaklıkta 15 yıllık incir ağacı var. Artık gövdenin çapı 100 cm'.i geçti. İncir ağacının sürekli suya doğru koştuğunu ve evin temeli, kanalizasyon borusu, kanalizasyon ve su şebeke hattı dahil her yere saçak saldığını ve hatta betonu da deldiğini anlattılar.

Öncelikli olarak ağaçlara kıyamayan bir dalını bile kesmeye korkan biriyim. Bu ağacı tacını budayıp başka bir meyve dalını aşı yapsam ağacın kök salma huyu değişir mi? Ya da ağacı kesmeli miyim? Konu hakkında bilgi sahibi olan birinden rica ediyorum. Kararsız kaldım
Uzun süre geçmesine rağmen cevap vermek istedim. Bu sözü ve sebebini çocukluğumdan beri biliyorum ama somut kanıtlarına çok az rastladım bizim evin yanında en az 10 yıllık 3 adet incir ağacı vardı ve hiçbir şekilde köklerle ilgili bir sorun olmadı. Benzer şekilde burada yaygın olmasına rağmen incir veya kökleriyle sorun yaşayan duymadım. Hatta dut(beyaz) ve kauçuk ağacıyla problemi olanları gördüm fakat evin etrafını kazan incir kökleri biraz abartı gibi..

Mihael Nasr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön