Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Kompost yapmayı bir iki kere çok özenmeden denedim, tutturamadım. Sonra bu tembel kompost yöntemini benimsedim.  Oraya biraya çukur kazıp direk bahçeye gömüyorum. Sebze meyve artıkları, kahve artıkları, yumurta kabukları ve de kese kağıtları. Ön bahçe, arka bahçe, sebze yatakları derken boş neresi varsa dönüp duruyorum. 3-4 ay içinde yumurta kabuğu hariç hepsi yok olmuş oluyor. Hem toprak iyileşiyor, hem de ürettiğimiz çöp miktarı azalıyor.
Eklenti 719827
|
Bende kompost denedim ama beceremedim. Sizin bu yönteminizi deneyebilirim ama son bir aydır ağaçlarımda ani kurumalar ve fidelerimde de sorunlar vardı. Ağaçların altını ve fideleri eşeleyince altlarında garip bir kurt gördüm. Önce anlamadım ne olduğunu. Ama ölen her bitkinin altında bu kurt çıkınca ve en son bir honeyberry durup durduğu yerde birden bire kuruyunca altından yine bu kurt çıkınca şüphelendim. Araştırınca kadı lokması **** manas dedikleri böcek olabileceği sonucuna vardım. Şimdi kara kara bunlardan kurtulma yollarını arıyorum. Sizin bu yönteminizi kullanırsam bu kurtları daha çok bahçeye çekebilir korkusuda var içimde. Ne yapacağımı şaşırdım. Ağaç ve fideler öldükçe çok üzülüyorum.