Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Tam ben de anlamadım. 2019 kullanımıyla kıyaslanacak deniyor ama yeni el değiştiren evler, hanedeki kişi sayısı, zaten çok tasarruflu evler derken pek çok özel durum var. Daha önce de uygulanmış ama o zaman henüz ev sahibi değildim.
Ev kullanımının ortalama %50’si bahçe sulamaya gidiyormuş. Temel olarak onu azaltmayı amaçlıyorlar. Ben de çimin sulamasını haftada 2’ye düşürdüm şimdilik. Haftada biri de deneyebilirim. Yeşil olmaz belki ama ölmez de. Zaten ön bahçedeki çimi kaldırmayı hedefliyorum. Kurapia diye bir yer örtücü öğrendim. İki haftada bir sulamak yetiyormuş ve de hafif basıma dayanıklıymış. Arkada çim lazım çünkü yoğun basıma dayanıklı başka bir türe rastlayamadım. Arkada çok koşturuyoruz, hatta çadır kurup bahçe kampı bile yapıyoruz  Ama onun da alanını küçülteceğiz. Genel olarak yoğun basılmayan hiçbir yere çim kullanmamak lazım aslında.
Banyo öncesi suyun ısınmasını beklerken akan suyu, mutfakta meyve sebze yıkadığım suları da kovayla bahçeye döküyorum. Aslında hayalim, mutfakta 2 lavabo olacak. Birinde deterjan kullanmayacaksın, direk bahçeye gidecek. 
|
İki gözlü evye tezgaha sığıyorsa çözümü var. Aynı bataryayı kullanıyorsunuz. Pis su giderlerini (sifon) ayrı ayrı monte ediyorsunuz. Bunlardan birini bahçe kovasına diğerini kanalizasyona bağlıyorsunuz.
Bir kenarda dursun.

Çimlerden vazgeçebildiğiniz anda tasarrufu fazlası ile sağlarsınız. Sulama döneminde 1 m² çim alanın su gereksinimi 10 lt/gün kadardır. Bu denli su harcayan başka bitki yetiştirmiyoruz.