Herkese merhaba,
Forumun yeni uyelerinden biri sayilirdim. Burada en cok hosuma giden sey, uyelerin yazilarinda yakaladigim saygili tutumu oldu. Lafi cok uzatmayi sevmem. Turkce'nin dogru kullanilmasi(yazili ve sozlu) konusunda ne kadar takintili biri oldugumu da soylememin bir yarari yoktur belki ama Istanbul Turkcesini ogrenebilmek icin diksiyon kursuna bile gittim. Benim icin yazi yazmak zaten cok zor bir istir, yazarim silerim kelimeleri degistiririm vs. Yani sizin dediginiz 1 dakikalik gozden gecirme suresi benim icin 10 dakika belki. Yalniz bu Turkce harfler konusundaki takintiya katilmadigimi belirtmek istiyorum. Ben Turkce isletim sistemi kullanmiyorum, dosya isimlerinde Turkce karakter kullanmam. Turkce icerikli web sayfalarini normal goruntuleyebilmek icin bile ne kadar ugrastigimi anlatamam ki hala Firefox'da arapca gibi cikiyor. Kisacasi ben de bir karar aldim ve Turkce karakter kullanmiyorum. Bunun burada bu kadar sorun olabilecegini de dusunmemistim. Zaten uyari mesaji gelmis, o gunden beridir buraya girmek bile icimden gelmiyor. Antipati sinirlarina yaklastigini dusunuyorum bu tutumun. Son notum budur.
Herkese can-i gonulden sevgiler ve saygilar.
|