View Single Post
Eski 02-06-2021, 12:36   #14
IşıkBahçesi
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Umarım istediğiniz gibi olur.
Ağaçlarınızın, fidanlarınızın bulunduğu yer ile sebze vs. dikeceğiniz yerin ayrı olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Fidanların büyüdükleri zamanı düşünmediğimiz için sebze diktiğimiz alanlara da fidan dikiyoruz. Tabi ağaç oldukları zaman gölge edecekleri için istediğiniz bitkileri yetiştiremeyeceksiniz. Dut ağaçlarını suyu fazla verebileceğiniz yere dikerseniz iyi olur. Suyu seviyorlar. Ben farklı dutlar yetiştirmeye çalışıyorum. Ürün dönemi uzun olduğu diğer meyvelerden daha farklı bir yeri var bende.
Sevgili Muda teşekkür ederim. Ağaçlarla sebze yetiştireceğim yerleri ayırdım. Köydeki komşularım ve araştırmalarımda bu konuda çok destek verdi bize. Dut konusunda ise 6 yıllık aldığım 3 adet (beyaz, kara ve kızıl) maalesef henüz hiçbir kıpırtı göstermediler. Komşularımızdan her gün su ver diyenler oldu ama ben haftanın 5 günü İstanbul'da 2 günü Edirne'de olduğum için her gün su veremiyorum. Damla sulama sistemi çektim fakat sulamaya çok uzak kaldıkları için otomatik sulamaya da dahil edemedim maalesef. Sulamaya devam edip bir umutla bekleyeceğim. Farklı dutlar da ekeceğim sizin yaptığınız mantıkla benimde önemsediğim bir olay daha fazla zaman aralıklarında ürün tüketmek.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

IşıkBahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön