View Single Post
Eski 01-06-2021, 09:01   #2897
ferhatgolcuk
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-06-2021
Selamlar. Forumu bir kaç gün önce keşfettim.Yararlı bilgiler mevcut ama ben gibi yeni foruma giriş yapanlar mesajlar arasında okuyarak aradığını bulabiliyor ve biraz da samanlıkta iğne aramaya benziyor.Okumaya devam edeceğim henüz aklımdaki sorulara tam olarak cevap bulamadım.En önemli aradığım cevap ise sistemde hiç kök olmamasına rağmen ph 6 ya ayarladiğım sistemdeki ve tanktaki yağmur suyunun 24 saat sonra neden ph8 e kadar çıktı.bu arada yağmur suyu ilk ölçüm 7.23 idi.ph6 ya limon tuzu erittigim su ile düşürdüm.besin eklemedim.ertesi gün yine aynı saatte baktığımda yükselmiş 8 e çıkmış.besin olmadığı için bu kadar yüksek değişimler yoksa sistemde bitki olmadığı için mi.**** atladiğım gözden kaçırdığım veya yanlış yaptığım birşeyler mi var.7.katta balkonda yapıyorum ayrıca.balkonun kenarları ve ön kısmından kısa bir alan kapalı.fazla rüzgar görmüyor.saat 2 gibi güneş görmeye başlıyor ve batana kadar devam ediyor.su seviyesi de PVC borunun orta kısmından biraz daha yukarıda ama file saksının 1 cm kadar içinde.depomu da akvaryum motoru ile hem devridaim yaptırarak homojen bir karışım olmasını hemde hava vermesini sağlıyorum. 12 volt bir su motoru ile de sisteme gönderiyorum depomdaki suyu.biraz karışık anlatmış olabilirim acemiliğime verin.Vereceğiniz bilgiler benim için çok değerli.Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

ferhatgolcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön