Bu yıl ekim çalışmalarına (geçen seneye göre ikişer hafta daha erteleyerek) nisan başında
başlamıştım. Biber - domates -tigernutlarda sorun yok. Alttaki resimler üç hafta önceden, bugün tabi daha büyükler, bahçeye aktarsak olacak.
Üzerlerine sineklikleri koyuyorum fazla güneşten etkilenmemeleri için. Bu yıl ekim daha geç olduğu için havalar da ısındığı için sera içerisinde fazla beklemelerine gerek kalmadı.
Ancak benim domateslerde bi sorun var gibi. Nisan ortasına doğru, yani yaklaşık beş hafta önce tek tek uğraşmamak için büyükçe bardaklara 10-15 erli olarak ektim. Amacım üç dört yaprağa ulaşınca tek tek daha küçük bardaklara geçirmekti. Oysa hala aşağıdakiler, yani istenilen gelişmeyi gösteremediler.
Ekim malzemesi aynı; cocopeat ve perlit, onunla alakası olamaz. Toplu ektiğim için desem o da olası değil çünkü bir kaç yeni çeşidi üç dört tane ektiğim halde onlar da aynı boyda. Acaba sıcağa mı kaldılar desem o da mantıklı gelmedi. Suyu az desem her gün az çok su veriyorum. İnşallah sonuç etkilenmez.