Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 22-05-2021, 21:45   #1477
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bu yıl ekim çalışmalarına (geçen seneye göre ikişer hafta daha erteleyerek) nisan başında başlamıştım. Biber - domates -tigernutlarda sorun yok. Alttaki resimler üç hafta önceden, bugün tabi daha büyükler, bahçeye aktarsak olacak.

Name:  3.jpg
Views: 660
Size:  60.2 KB

Üzerlerine sineklikleri koyuyorum fazla güneşten etkilenmemeleri için. Bu yıl ekim daha geç olduğu için havalar da ısındığı için sera içerisinde fazla beklemelerine gerek kalmadı.

Name:  4.jpg
Views: 654
Size:  57.3 KB

Ancak benim domateslerde bi sorun var gibi. Nisan ortasına doğru, yani yaklaşık beş hafta önce tek tek uğraşmamak için büyükçe bardaklara 10-15 erli olarak ektim. Amacım üç dört yaprağa ulaşınca tek tek daha küçük bardaklara geçirmekti. Oysa hala aşağıdakiler, yani istenilen gelişmeyi gösteremediler.

Name:  1.jpg
Views: 657
Size:  63.7 KB

Ekim malzemesi aynı; cocopeat ve perlit, onunla alakası olamaz. Toplu ektiğim için desem o da olası değil çünkü bir kaç yeni çeşidi üç dört tane ektiğim halde onlar da aynı boyda. Acaba sıcağa mı kaldılar desem o da mantıklı gelmedi. Suyu az desem her gün az çok su veriyorum. İnşallah sonuç etkilenmez.

Name:  2.jpg
Views: 655
Size:  33.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön