View Single Post
Eski 22-05-2021, 15:24   #2896
nk_tarim
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balaleal Mesajı Göster

Sorularıma geçecek olursam;

Borularda saksılar için açacağım deliğin 5 cm olması yeterli mi?

Noktadan noktaya delik arasının 28 cm olmasını planlıyorum. Çilek için biraz fazla gibi ama daha sonra başka bitkiler içinde kullanabilirim diye düşünüyorum. Bu aralık için fikriniz nedir?

Borular içerisindeki su yüksekliği ne kadar olmalı?

Aydında yaşıyorum, yazın gündüz sıcaklığının 40-45 derece olduğu günler oluyor oluyor, gölgelik kullanmalı mıyım?

EC ve PH metrelerim var. Hazır gübre sıvısını az miktar sipariş ettim, hafta içi elimde olur, daha sonra kendim yapabilirim diye düşündüm.

Uygulamaya başlayınca daha fazla sorularda olacak mutlaka ama kurulum aşamasında ilk aklıma gelenler bunlar.

3X3 m boyutlarında 9 m2 lik sistem için bayağı başınızı ağrıttım kusura bakmayın
Kolay gelsin...

Borularda saksılar için açacağım deliğin 5 cm olması yeterli mi?

satın alacağınız saksılara göre açmak gerekir sanırım.

Noktadan noktaya delik arasının 28 cm olmasını planlıyorum

marul için 30 cm den itibaren uygundur denilir.
çilek için akan su kültürü çok kullanılmaz... çilek bitkisinin kök ve gövde yapısına uygun değildir... katı ortam (kokopit) öneririm

Aydında yaşıyorum, yazın gündüz sıcaklığının 40-45 derece olduğu günler oluyor oluyor, gölgelik kullanmalı mıyım?

kesinlikle

EC ve PH metrelerim var. Hazır gübre sıvısını az miktar sipariş ettim, hafta içi elimde olur, daha sonra kendim yapabilirim diye düşündüm.

orta vadede kendi besininizi hazırlayabilecek hale gelin

Borular içerisindeki su yüksekliği ne kadar olmalı?

forumda ilgili konularda öneriler vardır... esas olan besin çözeltisi içinde çözünmüş oksijeni yüksek seviyede tutmak... yeterli oksijen içeren besin çözeltisi var ise kökler tamamen suyun içinde olsa da sıkıntı yok.... özellikle sıcak zamanlarda daha zor olur. Besin tanki içine hava taşı ile sürekli hava pompalamanız önemli... hava taşı ile oluşan küçük baloncuklar hava ile suyun en yüksek yüzey alanında temas kurmasını ve havadaki oksijenin daha fazla oranda suya geçmesini sağlar... besin tankı sıcaklığını kontrol etmeniz de önemli

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön