View Single Post
Eski 22-05-2021, 14:18   #45
nk_tarim
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertulker Mesajı Göster
Evet cocopeatin bir besin değeri yok ..
saç yerine galvaniz vb bir malzeme lazım onlarda pahalıya geliyor maleseef tr şartlarında ..
Ben 0,5 mm galvaniz saçtan büktürmüştüm... Maliyet konusu bulunduğunuz yere göre değişir. Ben Rusyada tedarik etmeye çalıştığım dönemde ne plastik ne de saç bulamamıştım. Artık ikise de hazır mevcut

Türkiyede sakaryada mramor firması mevcut. Ömer Kurteş bey... mt fiyatını sorunuz. ayrıca 2,5-3,5 mt de bir direk dikileceği için plastiğe göre neredeyse yarı yarıya daha az direk gerekecek... bu boyalı saç oluklar zaten domateste yıllardır kullanılıyor tüm dünyada... ayrıca plastikte olduğu gibi u şeklinde değil w şeklinde ve montaj yaparken direk kutu profil ya da düz zemine oturuyor. plastik çilek oluğu gibi sağa sola yıkılmasını önleyecek destek yapmak gerekmiyor...

Bir başka önemli durumda yoğun sıcaklarda plastik olukların eğilmesi, bel vermesi... boyalı saç oluklar ömürlüktür...

Bence bu plastik çilek oluğu ve U şeklindeki tasarımı türkiyedeki topraksız çilek sektörüne atılmış en büyük kazıklarda biridir )

bakınız.... http://www.agaclar.net/forum/1595180-post170.htm

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön