View Single Post
Eski 20-05-2021, 17:50   #31
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017

oz26'dan gelen isot kültivar balkanlı dolmalık biber şeklinde olan isot biber.İçlerinde en verimlisi ikinci resimdeki biber,tohumları bu biber ağacından alacağım muhtemelen.
Üçüncü biber Sn atılgan'dan gelen samandağ acı biberi verimi acısı çok iyi ama benim için biraz fazla bir acı.İsot biraz daha az acı samandağ'dan.Çernik biberinden olanlardan bir tanesini yedim kesinlikle benim istediğim acı çernik biberi,hafif bir acı yeterlidir benim için.
Daha sonra sırasıyla blue,Cesare's Canestrino Di Lucca.Lucca domateslere karşı meyve tutumu konusunda önyargılıydım ama bazı salkımlarda meyve tutumları çok iyi bu yüzden benim filizlerini zamanında koparmadığım ağaçlarda sanırım meyve tutumlarında azalma var.
Aşılı alişlerde gelişme devam ediyor aşı yerleri güçlendikçe yukarlara doğrı meyve tutumu artacaktır ve uzun bir müddet aynı ağaçtan meyve almayı düşünüyorum merak ettiğim konu bu şekilde domatesi kaç metre büyüteceği.
en son resimde sn h-corak'tan gelen perolar fasülye.Tohum alacağım için hiç kimseye elletmedim bu yüzden nasıl bir tadı var bilmiyorum ama verimli büyük ve kalın fasülyeler veriyor.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön