View Single Post
Eski 09-05-2021, 08:32   #4
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AgacYaskenEgilr Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim olumlu mesajınız için. Dediğiniz gibi hiç yılmadım ve çiçeklerimle yoğun ilgileniyorum. Ben sadece bu illetin kökünü kazımak istiyorum ama herhalde artık mümkün değil. Benimle beraber yaklaşık 2 senedir olan bitkilerimde bu bitleri hiç görmemiştim ama forumda yazan arkadaşların dediği gibi dokunma ile bitlerin larvalarını başka çiçeklere istemeden taşıyabiliyoruz. Birbirinden uzağa koysak bile mutlaka farklı günlerde farklı çiçeklerle ilgilenirsek minimum bulaşma yaşarız diye düşünüyorum. Resmen bu da covid gibi bela bir hastalık.
Sizin bu hastalık ile tecrübeleriniz nelerdir? Hangi doğal karışımları kullanıyorsunuz acaba?
Ev yapımı ilaçlarda var olanlardan arap sabunlu olanı.
Bitkilerimiz ve biz çok önemliyiz. Tamam ! Ancak doğanın parçası olduğumuzu unutmadan.
Kırdaki bayırdaki otlar, çalılar zararlılardan etkilenmiyor. Zararlılardan etkilenen türler zaman içinde yok oldular. Biz yetiştirmeyi sürdürmezsek sevdiğimiz bitkiler de yok olur. Dayanıklı değiller. Aynı şekilde bitkilerden beslenemeyen zararlı türleri de yok oldu. Kalanlar becerikli olanlar. Bu gerçeğimizi unutmadan yola devam edersek.
Her yıl zararlılar ile karşılaşacağız. Onları sevdiğimiz bitkilerden uzak tutabilmek için uğraşacağız. Bitkilerimiz de, biz de, zararlılar da direnmeyi sürdürecek.
Çok deneyimli olmadığım için öneride bulunamayacağım. Forumdan edindiğim bilgiler en güvendiğim bilgiler. Uygularken çekinmem. Araştırırken bulduklarım forumdakiler ile çelişiyorsa ancak bana mantıklı geliyorsa küçük denemeler yaparım. Temel prensip olarak "basit güzeldir" sözünükullanırım. Karışımlar olayı karıştırabilir de.
Denemiş olanla başlar, durumu kavradığımı fark ettikten sonra yorumlamaya başlarım. Kim ne derse desin, dinlerim ama bilginin kaynağı akademiktir. Örneğin, köylünün deneyimi işe yarıyordur ancak nedeni farklıdır. Köylünün bunun farkında olması gerekmez. Ben böyle uyguladım başarılı oldu önerileri de öyle.
Yetiştirdiğiniz şu bitkide karışım zararlı bu bitkide işe yarıyor olabilir. Farklı bir uygulama ikisinde de işe yarayabilir. Düşünün ki her zararlıya ayrı formüllü tarım ilacı satılıyor. Hap bilgi yok maalesef. Uğraşmaya, merak etmeye devam. Güzel hobimizden vazgeçmeyeceğiz.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön