View Single Post
Eski 03-05-2021, 11:40   #1
rossgeller
Ağaçsever

rossgeller's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2021
Talking Rossgeller /Bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir : ANKARA

Bahçenin büyüklüğü : 1850 metrekare

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Güneş, yağış az, mevsimine göre de rüzgârlı.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 6b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Hobi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : 3 sene önceye kadar tahıl tarımı yapılıyormuş, 2 senedir boş. İlk defa bu sene sebze deneyeceğim.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : İlk büyük çaplı denemem bu sene olacak.

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Yok sadece kafamda şekillendirdim.

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok.

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?
Yok
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Stres atıp kafa dağıtmak, tabi çok emek veriyorum tohumdan fideye kadar umarım meyvesini alırım.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Şu an 150 adet karaçam, 50 adet mavi ladin ekili şerit halinde sınırlarda. 5 adet erik, 2 adet vişne, 2 şeftali, bir ıhlamur.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Sebze üretimine ilgim var daha çok ancak meyvede olacak.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok şu an.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Yok kendimiz ve eş dost için olsa yeter.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sulama kuyusu var yeni yaptırdık 15 metre. 5 tonluk bir su deposu alacağız.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Ağaçlara damla sulama yapacağız.

Toprak özellikleri : Kaliteli bir toprak yapısı yok, organik madde zayıf.

Kompost yapıyor musunuz? : Şu an değil ama çukura gömme şeklinde düşünüyorum.

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz yeni başladım.

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? aha bir deneyimim yok.

Bahçeniz organik mi? : Evet ve inşallah.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Sığır gübresi.

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Maalesef köstebek kabartmaları var. Birde siyah değişik bir böcek geziyor ama nedir bilmiyorum.

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : şu an vahşi.

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : dağ yok normal arsalar

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : net bir şey yok daha.

Tetanoz aşısı oldunuz mu? :yok

rossgeller Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön