Bahçenin bulunduğu şehir : ANKARA
Bahçenin büyüklüğü : 1850 metrekare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk
vb koşulları : Güneş, yağış az, mevsimine göre de rüzgârlı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 6b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama
vb) : Hobi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : 3 sene önceye kadar tahıl tarımı yapılıyormuş, 2 senedir boş. İlk defa bu sene sebze deneyeceğim.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : İlk büyük çaplı denemem bu sene olacak.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Yok sadece kafamda şekillendirdim.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz
vb.) nelerdir?
Yok
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Stres atıp kafa dağıtmak, tabi çok emek veriyorum tohumdan fideye kadar umarım meyvesini alırım.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Şu an 150 adet karaçam, 50 adet mavi ladin ekili şerit halinde sınırlarda. 5 adet erik, 2 adet vişne, 2 şeftali, bir ıhlamur.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Sebze üretimine ilgim var daha çok ancak meyvede olacak.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok şu an.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Yok kendimiz ve eş dost için olsa yeter.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sulama kuyusu var yeni yaptırdık 15 metre. 5 tonluk bir su deposu alacağız.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Ağaçlara damla sulama yapacağız.
Toprak özellikleri : Kaliteli bir toprak yapısı yok, organik madde zayıf.
Kompost yapıyor musunuz? : Şu an değil ama çukura gömme şeklinde düşünüyorum.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Henüz yeni başladım.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?

aha bir deneyimim yok.
Bahçeniz organik mi? : Evet ve inşallah.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Sığır gübresi.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Maalesef köstebek kabartmaları var. Birde siyah değişik bir böcek geziyor ama nedir bilmiyorum.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : şu an vahşi.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : dağ yok normal arsalar
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : net bir şey yok daha.
Tetanoz aşısı oldunuz mu? :yok