View Single Post
Eski 24-04-2021, 18:36   #7
E.Kahraman
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevkibey Mesajı Göster
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.

Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:
Buradaki mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.

E.Kahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön