Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Thymus vulgaris
Köklendirme işlemi için, meyveyi seçerken teraziye koyup en ağırını falan mı seçmek gerekiyor tazesini bulabilmek için?
Birde çimlendirmek için suda bekletiliyor ya hani ilk etapda, bu meyvenin bekletildiği suyun içersine indol butirik asit ilave etsem köklenme daha garanti olmaz mı?
https://www.youtube.com/watch?v=BieelvE_ZPI&t=100s
|
İndol butirik asit oksin denilen hormon gurubunda yer alır. Hindistan cevizi sütünde yeterince oksin zaten var. Aslında sadece oksin değil diğer bütün hormon guruplarından kimyasal maddeler içerir. Hindistan cevizini perlit gibi steril bir ortam içerisine ekin (meyvenin altında bulunan üç çimlenme noktası ıslak perlite temas etsin). Perlitin kurumasına izin vermeyin. Eğer ceviz canlıysa çimlenecektir.