İki çeşit ürün satın aldım, birini kimya ham madde satıcısından temin ettim, diğerini ise, zirai ürünler satan bir firmadan temin ettim.
Sıvı olan çözeltiyi satan şahıs çok methetti, alman üretimi indol butirik asit içeriyormuş, yani 250 ml çözeltide 1 gr indol butirik asit içerdiğini söyledi.
Diğer satın aldığım ise daha ucuz toz şeklinde köklendirici.
Her iki ürün için değerli bilgilerinize ihtiyacım var.
1- 2,5 metre yükseklikte tüplü defneler için hangi ürünü ne kadar miktar kullanmalıyım.
2- Uygulama aralığı ne kadar zaman da bir tekrarlanmalı?
3- 30 adet kadar defne, incir, yeni dünya çeliği diktim büyük saksılara, topraktan tekrar sökmek istemedim, onlara ne oran da hangi ürünü vermeliyim?
4- Aynı şekilde bahçe etrafına çok sayıda lavanta çeliği diktim onlara da uygulamak istiyorum, uygulama metodu ve miktarı nasıl olmalı?
Çok sayıda diktiğim için çelikleri tekrar sökmek istemiyorum, aslında çelikleri bu karışımda bekletmek daha mantıklıymış, ancak tekrar sökmek çok meşakkatli olacağından, sulu çözelti şeklinde toprakdan 1 litrelik pet şişe kapağına iğne ile bir kaç delik açıp uygulamayı düşünüyorum, biraz fazla teferruatlı yazdım, umarım sizi yormuyorum

Tüm ağaç severlere teşekkürler