Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü
Konuyla ilgili yabancı bir kaynaktan okuduğuma göre benim kuşkonmazımın kökünü götüren köstebek değil, tarla faresi. Akılda kalması kolay olsun diye ingilizcede başharflerinden Mole (meat eater), Vole (vegetable eater) . köstebek et yiyen, tarla faresi sebzelerimiz yiyen canlılar. Sorun bu sene köpeğimizin gelmesiyle de uyumlu: köpeğimiz gelmeden önce bahçeye bir sürü kedi girip çıkıyordu, büyük ihtimal tarla faresi popülasyonunu kontrol altında tutuyorlardı. Geçen sene ocak ayında köpek sahibi olduk ve kendisi kedileri hiiiç sevmiyor. Kediler olmayınca tarla fareleri benim sebze adalarını delik deşik ettiler + bir adet kuşkonmazımı yediler  İllaki kuşkonmaz yetiştirmeye niyet ettiğime göre: 1. saksıya geçeceğim veya 2. farelere kapan kuracağım. Bu konuda her türlü tavsiyeye şiddetle ihtiyacım var.
|
Merhaba. Köstebek otu diye bir sütleğen cinsi var. Ben köstebekleri kovsun bahçeye faydası olsun diye dikmiştim. Acaba gerçekten köstevebekleri kovuyor mu? Kvuyorsa faydası yok zararı var demektir.