Harika bir meyve. Türkiye'de bu konuyla ilgili çok kaynak yok. Çoğaltmak için zor bir süreci, ıslak kum içinde olgunlaşmış meyveden sonbahar sonuna kadar kuru kum içinde bekletilerek erken ilkbaharda 20 cm(Normal prensibin aksine)
derine dikilir. Genetik saçılma yapabilir bu sebeple tohumla çoğaltım tercih edilmez. Kalitesi bilinen bitkilerden çelikle çoğaltım daha iyi bir yöntem. Ülkemizde ise bektaşi üzümlerinin tarımı neredeyse hiç yapılmıyor, bunun kültürü yok. Yani iş fidancıların eline kalmış vaziyette. Başka ülkelerden çelik getirmek ise çok zorlu ve pahalı bir iş. Bu sebeple en fazla 20 kadar endüstrileşmiş tür var. Ancak asıl vatanı olan Rusya, Kuzey Avrupa ve Kanada'nın küçük bir kısmında yüzlerce türü var(Eklemeden geçmeyeyim, yabani olarak Uludağ'ın bir kısmı ve Doğu Anadolu'nun dağlarında nadir de olsa bulunur). Daha fazla bilgi için Rusça bir site:
https://kryzhovnik.info/