View Single Post
Eski 04-04-2021, 07:54   #27
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 717
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bernasa Mesajı Göster
Herkese merhaba,

Ben de ilk kez evde deniyorum tohumdan domates yetiştirmeyi ve sizlere bir sorum olacak;

Viyole ekeli 15 gün kadar oldu hatta biraz daha fazla ve bir tane dahi çimlenme yok şuana kadar. Herşeyi aynı yaparak plastik bardağa ektiklerim çimlendi hatta bazıları neredeyse gerçek yapraklarını veriyor ama viyolde tık yok. Sizce ne zaman ümidi kesmeliyim..20 günden sonra mı? Plastik bardaktan farklı olarak viyolde torba kapattım ve aralık kalmadan üzerine torba gerlmiş oldu yani bardaktaki streç topraktan yüksekte fakat viyoldeki torba toğrağının hemen üzerinde..belki ondandır diye düşündüğüm için bugün torbayı da açtım artk.
En geç kaç gün sürer, ne zaman viyolü iptal etmem gerek sizce bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum..

Şimdiden teşekkürler..
Örtünün toprağa dokunmasının çimlenme sorunu yaratacağını sanmam. Arada bir örtüyü kaldırıp havalandırdığınız sürece ikisi arasında fark olmamalıydı.
Tohumun çimlenme sorunu vardır.
Toprak aşırı nemlidir.
Toprak yeterli nemde değildir.
Bakteri vb zararlı tohumu etkilemiştir.
Temel sorunlarımız bunlar. Bardak ve viyolde aynı tohum kullanıldı ise ilk sorun eleniyor. Aynısını yaptım dediğiniz uygulamaların ayrıntılarına inmelisiniz.
Tohum çimlendirme yöntemlerinden birisi: Kağıt havlu arasına tohum konulur. Havlu nemlendirilir. Kilitli poşetin içerisine konur. Ilık ve karanlık ortamda bekletilir. (Zor çimlenen patlıcan için kullanıyorum.) Yani naylon ve dokunma var iken çimlenme gerçekleşiyor.
Viyol gözlerinden birisininin toprağını kontrollü olarak eşeleyin. Toprak ve tohumun durumunu gözleyin.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön