View Single Post
Eski 24-03-2021, 14:41   #121
chelik26
Ağaç Dostu

chelik26's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2018
2 yıldır ürettiğim nar lardan şarap yapıyorum, geçen yıl ilk defa hayatımda şarap yaptım, 1 yıl boyunca içtik, içenlerde beğendi.
Bu senede yaptım geçen yıldan daha iyi oldu. Merak ettim piyasadaki nar şarapları nasıl acaba, bugün gittim 3 ayrı markanın şarabını aldım. Kendi şarabımıda çıkardım, önce 4ününde EC değerini ölçtüm 3 ünün değeri hemen hemen aynı çıktı , 1 tanesi 3ünden düşük değerdeydi, 3 şarap EC değerler leri 15xx, 12xx, 13xx çıktı, 1 tansei 0,852 çıktı. En kısa zamanda PH değerlerini de ölçeceğim, Bu arada şivas viskinin EC değeri ise 0,002 çıkıyor. Diyeceksinizki alkol EC değer ne alaka, ******* alakasız ancak oda bi değer ve mukayaese/kıyaslama açısından ölçtüm. Bu arada hazır Elma sirkesi EC değeri 0,838 üzüm sirkesi EC değer 0,963 çıkıyor.
şimde gelelim esas konuya, şarapların tadına, piysadan aldığım 3 şarabında tadı şekerli meyve suyu tadında, daha çok likör niyetine, hatta fermente bile edilmemişler, etil alkol nar suyu karışımı. Bu şartlarda benim yaptığım şarabı kıyaslamak bile istemiyorum çok absürd olur.

Eklenen Resimler

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön