2 yıldır ürettiğim nar lardan şarap yapıyorum, geçen yıl ilk defa hayatımda şarap yaptım, 1 yıl boyunca içtik, içenlerde beğendi.
Bu senede yaptım geçen yıldan daha iyi oldu. Merak ettim piyasadaki nar şarapları nasıl acaba, bugün gittim 3 ayrı markanın şarabını aldım. Kendi şarabımıda çıkardım, önce 4ününde EC değerini ölçtüm 3 ünün değeri hemen hemen aynı çıktı , 1 tanesi 3ünden düşük değerdeydi, 3 şarap EC değerler leri 15xx, 12xx, 13xx çıktı, 1 tansei 0,852 çıktı. En kısa zamanda PH değerlerini de ölçeceğim, Bu arada şivas viskinin EC değeri ise 0,002 çıkıyor. Diyeceksinizki alkol EC değer ne alaka, ******* alakasız ancak oda bi değer ve mukayaese/kıyaslama açısından ölçtüm. Bu arada hazır Elma sirkesi EC değeri 0,838 üzüm sirkesi EC değer 0,963 çıkıyor.
şimde gelelim esas konuya, şarapların tadına, piysadan aldığım 3 şarabında tadı şekerli meyve suyu tadında, daha çok likör niyetine, hatta fermente bile edilmemişler, etil alkol nar suyu karışımı. Bu şartlarda benim yaptığım şarabı kıyaslamak bile istemiyorum çok absürd olur.
|