View Single Post
Eski 13-02-2006, 23:22   #15
arsakay
ağaç dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2006
Merhaba Tuana,
uzun süreden beri yazılarınızı dikkatle okuyorum ve idealist yaklaşımınızı
gerçekten takdir ediyorum ancak yazınızda merak ettiğim ve anlayamadığım yerler var.
"...ancak belgesel ve evren dekı hayatla örtüsen yayınlar olabilir.bir de çocugu cam fanus içinde yetiştirmemek lazım.." diyorsunuz. Cam fanus kısmına katılmakla birlikte hangi yaş grubundan, hangi belgesellerden ve hangi evrenle örtüşen yayınlar? Okuyanlara faydalı olmak için bunları açmak gerekir diye düşünüyorum. Örneğin doğa belgesellerini ele alalım. Kocaman bir jip, üzerinde kameralı bir adam ve yanında avlanan bir aslan!!! Evrenle örtüşme nerede kaldı? Belki de yeni evren bu. (Bu örnek ciddi bir tartışma konusudur. kısaca belirteyim doğadaki hiçbir vahşi aslan böyle bir durumda avlanmaz)
tanımlanmıs evren oturana kadar evrenle örtüsen yayınlar,evren tanımlandıktan sonra(çocuk mesajları okuyup engelleyebiliyorsa)o zaman t.v serbest secime sunulmalıdır.çocuk zaten mesajları evrensel ahlak ya da insan olus ölçeğinde değerlendireceğinden seçimi de dolayısı ile poızitif olacaktır.benim öğrencilerim şu an tv okumayı öğrendiler.şov programlarındaki mesajları dolaylı olanlar dahil okuyabiliyorlar.
İddianız gerçekten büyük! Bırakalım bir çocuğu bir insan evreni ne zaman tanımlar? Öğrencileriniz kaç yaşındalar ve onlara bunu nasıl öğrettiniz biraz daha açar mısınız?
Maksadım polemik yaratmak kesinlikle değil ama yüksek iddialar bende merak uyandırıyor.
Çalışmalarınızda başarılar ve saygılar.

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön