View Single Post
Eski 21-03-2021, 15:27   #19
chelik26
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 495
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kötü kokması iyiye işaret değil maalesef. Kökü koku anaerob çürükçül bakterilerin metan, hidrojen sülfür ve amonyak gazı çıkarmalarından geliyor. Bir çok patojen organizma olabileceği gibi, bitkilere toksik madde üremesine de sebep olabilirler.

Bu türden bir çay yapmak istiyorsanız ya havalandırmalı aerob İrfan çayı yapın, ya da lactobacillus aşılayarak içinde patojen olmaması garantilenmiş fermantasyon yapın.

İrfan çayı yaparsanız 4 günde kullanılır hale gelir. Lactobacillus fermantasyonlu yaparsanız 3 hafta fermente olması gerekir.
Sayın MeyveliTepe İrfan çayı için karakafes otunu en başa koymuşsunuz, Şöyle bir şey geldi aklıma, mesela her yörenin kendine özgü çok güçlü gelişen yabani **** evcil otları mevcut mesela benim bahçede yabani böğürtlen ve sirken otu çok deli büyüyor, buda demek oluyorki bu 2 bitki topraktaki ve havadaki besinleri en iyi şekilde alıp bünyesinde depoluyor. İrfan çayını bu 2 bitkiden yapmak benim bahçemdeki yetiştireceklerim için daha verimli olur anlamına gelir mi?
İrfan çayı yazınızda zaten bahsetmişsiniz şimdi rastladım.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön