View Single Post
Eski 20-03-2021, 17:08   #362
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Goçarov Mesajı Göster
Merhabalar önceden çimlendirdiğim kestanelerimi cam kenarında 5 litrelik kutularara yerleştirdim. Şuan ortalama 10 cm civarında boy attılar bir kaç güne kadar gayet sağlıklı ve dik haldeyken son bir kaç gündür boyunlarına bükmeye başladılar.Sebebi ne olabilir

Kestane fideleri cam kenarında duruyor direk güneş görmüyor ama ışık alıyor.Direk güneş görmedikleri için olabilirmi?

Fidelerin bulunduğu odada akşamları soba yanıyor soba yanığı zamanlarda perdeyi çekili halde tutuyorum sıcak fazla etkilemiyor bana göre.

Soğuktan etkilenirler diye camı açmıyorum yani çok havalandırmıyorum etkisi olurmu? Camı açıp havalandırsam zarar görürler mi?

Çözüm için bir fikrim var siz değerli ve bu konuda bilgili arkadaşlara sormadan uygulamak isdemedim.şöyle düşünüyorum: daha havadar bir depo var fakat çok az ışık alıyor geceleri depoya alsam sabahları dışarı çıkarsam zarar görürlermi.Lütfen yardımcı olun yorumlarınız benim için değerli.

Yeni başlık açmadan önce araştırıp okusaydınız keşke, kestane başlığında konuyla ilgili bol bol bilgiler mevcut.

http://www.agaclar.net/forum/sert-ka...veler/3120.htm

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön