Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trilye
Merhaba bahçeniz hayırlı olsun. Bende kendi bahçemde bu tarz bir sebze adası yapmayı planlıyorum. Bims tuğla kullanmayı düşünüyordum. Fakat sizin kullandığınız taş daha uygun görünüyor. Taşın ismi ve fiyatı konusunda bilgi verebilir misiniz?
|
Teşekkür ederim. Sebze adasını yapmak için kullanılacak malzeme ne olsun diye hayli düşündüm ve araştırdım. Bims tuğla vs de olabilirdi maliyeti az ve uzun ömürlü fakat istediğim estetiği ve düzeni sağlayamayacağı için tercih etmedim. En nihayetinde emprenyeli 30cm yüksekliğinde 3-4 cm genişliğinde tahtalarla bu malzeme arasında kararsız kaldım fiyatlarını da aldım tahta bin-binbeşyüz gibi daha uygun ancak sürekli doğrudan suyla temasta olacağı için açık arazide sadece yağışlarda ıslanacak keresteler kadar uzun ömürlü olmayabilir endişesiyle vazgeçtim. Bu aldığım malzemenin ismi şev bordürü diye geçiyor Ankara’da tek firma var bunu üreten emsalini aradım ancak bu incelikte ve hafiflikte bulamadım 20kg ağırlığında bu taşlar adet fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 13,5 gibi bi rakama geldi siz bulunduğunuz şehirdeki imalatçılardan emsal bakabilirsiniz defolu olması halinde yarı fiyata düşüyorlar bu taşın defolusu yoktu