View Single Post
Eski 14-03-2021, 15:26   #415
Jezebel
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Çok geç gördüm maalesef yazınızı.
Adı tabi ki benim dediğim gibi " Albino " değil de Monstera deliciosa “Thai Constellation”
Bakımı diğer ebruli bitkilerden zor ve sürekli bir takip gerekiyor.
1.Sulaması arıtılmış veya distile suyla yapılacak. Her sulamadan önce toprak nemi kontrol edilecek.Haftada bir sulanacak ancak kışın miktar yarı yarıya azaltılacak. Kök çürümesi çok sık olurmuş, sulamadan önce toprağını havalandırın diyorlar, uygun minik bir tırmıkla üst tabakayı tırmıklayın.

2. Azot ağırlıklı gübre bitkiyi öldürebilir, azot köklere yapışır ve su almasına engel olduğu için ölümüne neden olur.
Yani dengeli, orantılı gübre vereceğiz. Salon bitkisi olması nedeniyle, yazın şöyle, kışın böyle durumu yok diye düşünebirsiniz, yanlış. İlkbahar ve yazın gübre verin.
Gübre konusunda hata yapmak istemiyorum diyorsanız Osmocote gibi yavaş salınımlı, namı - değer "akıllı gübre" verebilirsiniz.
Bunlar 8-10 ay bitkinizi idare ederler. Yani bir kere baharda verip unutabilirsiniz.
Gübreyi gövdeden biraz uzak vermek lazım.
Akıllı gübre bulamazsanız 20-20-20 NPK kullanın.
Bitki yavaş buyüyor deseler de aslında bizde baya hızlı uzuyor.

Isı 18-27 derece, ışık bol bol, direkt güneş kesinlikle yasak.

6 metre olurmuş, dilerim o günleri de görürüz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Duru Mesajı Göster

Albino monsteramın beyaz kısımları bu şekilde kuruyor. Daha önce bu konuda azot oranı yüksek besin kullanılması gerektiğini okumuştum. Ama hangi besini kullanmalıyım? Tavsiyesi olan var mı? Besin gübre vs konularında pek bilgim yok. Sayın[mention]Jezebel [/mention]sizin albino bakımında kullandığınız özel bir ürün var mı? Bana yazar mısınız?

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön