Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Auzdil
BU üzüm beyefendinin söylediği gibi İzabel üzümü. Sadece karadenize kıyısı olan bölgelerde yetişir. Siyah üzümdür. Sarmaşık gibi ağaçlara tel çitlere sarılarak uzar. Budama istemez, ilaç istemez, dayanıklıdır. O bölgenin rutubetinde külleme, mantar hastalığı dahi yaşamaz, çok geç olgunlaşır, Ekim ayından önce asit seviyesi yüksek olduğu için ekşi olabilir. Çok güneş ister.
Üzümlerin içi JEL gibidir. Dışı üzüm gibi, içi jelibon gibidir.
Konu başlığına Misket üzümü deyince üzümler karışmış durumda. Misket **** muscat üzümü ege bölgesinde denizli İzmir civarında çoğunlukla yetişen beyaz üzümdür. Kokusunda gül bahçesine girmiş gibi hissedersiniz. Yeni yeni popüler olan bir beyaz şarap türüdür.
Ayrıca Birde Hamburg misketi olarak adlandırılmış, yine nefis kokuları olan ayrı bir Siyah üzüm türü vardır. Buda Bornova Misketi gibi genellikle Ege ve Trakya bölgesinde yetişir.
İzabel üzümüne ve kansere olan faydasına gelince, benim yaptığım araştırmalarda, bu üzümden yapılan şarabın zararlı olabileceği anlatılırken, İzabel üzümünü, üzüm olarak yemenin faydasına dair bir bilgi ile karşılaşmamıştım.
Sayın @bnymnblr yazınızda bir makaleden bahsetmişsiniz. Mümkün ise bu makaleyi veya linkini paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
İyi haftalar dilerim
|
Resveratrol doğada çok yaygın olan bir antioksidan polifenoldür. En yoğun bulunduğu yiyecek siyah üzümün kabuk kısmıdır. Bu madde muhtemelen siyah üzümün dış koşulları örneğin aşırı soğuğa, güneş ve sıcağa, mantar enfeksiyonlarına veya kanser yapıcı diğer faktörlere karşı ürettiği koruyucu bir maddedir.
Resveratrol doğal antioksidan maddelerin en önemlilerinden biri. Sağlığa iyi geldiği özellikle damar gençliğini desteklediği uzun süredir biliniyor. Resveratrol ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan biri yeni sonuçlandı. Geçen hafta duyurulan bulgular bu çalışmanın sonuçları. Çalışma Amerika’da Wisconsın Üniversitesinde (ABD) yapıldı. Resveratrol verilen farelerin yaşlanmayla ilgili genetik aktivitelerinde bazı değişimler olduğu gözlendi. Araştırma sonuçlarına göre daha önce meyve sinekleri ve solucanlarda elde edilen bulgular muhtemelen doğru olmalıydı. Resveratrol verilen farelerde yaşam süresi uzuyordu. Ama hemen sevinmemek, bu bulguların teyidini beklemek, araştırmaları insanlar üzerinde de sürdürmek gerekiyor.
Dolayısı ile isabella da siyah kalın kabuklu ve muhtemelen diğer siyah üzümlere oranla daha da yüksek resveratrol içeriyor.
Sizin isabella dan yapılan şarabın zararlı olabileceğine dair kaynağınız var mı?
Varsa paylaşabilir misiniz?
Teşekkürler