Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HasatZamanı
Mahiyet açısından ele almak gerekli, sağlıklı mı değilmi; mesela meşe külü şifahidir, aynı şekilde orta anadoluda baklavalarda dahi kullanılır, ancak kostiği içemezsiniz...
|
Kül, kimyasal bir reaksiyonun (yanma) sonucudur. Reaksiyon sırasında karbon, enerji açığa çıkararak oksijen ile bileşik oluşturup uçar. Geride ağırlıklı olarak kalsiyum ve bir miktar potasyum, hidroksit CaOH ve KOH bileşikleri kalır. Hidroksit bileşiklerinin hepsinin ortak adı kostiktir. Şifalı kostik diye de bir kategori veya tanım yoktur.
Kül suyunu içebiliyorsanız aynı oranda çözünmüş kostik suyunu da içersiniz. İkisi de sağlığa faydalı değildir.