Tesekkür ederim Sn.Kazımşerif almayı düsünürsem tavsiyeniz aklımda olacak...
Benim kulucka maceram hala devam etmekte..Elinin altinda gurka yatan tavugu olanlar kıymetini bilsinler diyorum hatta onu el üstünde tutsunlar

)
Sonunda bosta kalmıs bir makine bulduk.Almaya iyice niyetlenmistik.Hem almadan once tecrübe ederiz gibisinden 35lik yumurtayla denemeye basladik.
Makinenin ısı ve nem ayar göstergeleri , otomatik cevirmesi var.Yan kisminda da su koymak icin 2 adet delik..Klavuzunda gelisim donemi ısı 37-38 nem 50-60 arasinda...Çıkim zamani isi ayni nem 70-75 araliginda olmaliymis.Bugun itibariyle 12.gündeyiz..
Simdi sormak istediklerim;
1-Nemi 50-60 arasinda tutmak icin siringayla 10 ml su koyuyorum tam geliyor gecmiyor ama 2.5-3 saat sonra 50 nin altina dusuyor..tekrar su koymak gerekiyor.Bi cozum bulamadigimdan gece 2 kez saat kurup bebege bakar gibi kalkip su koyuyorum

Aksi takdirde suyu fazla koyarsam nem cok yukseliyor..Suyu fazla koydugumda nemi cok yukseliyor havalandirma deligini acinca düsüse geciyor ama anlik da olsa nemin yukselmesi zarar verir dusuncesindeyim..Bunun icin ne yapmali bilemedim.Öyle korktum ki sırf bu ozelliginden dolayi makine almaktan bile vazgecebilirim..
2-Döl kontrolu yapmak gerekir yaziyor internette..Ben yapmadım.Yumurtalari cikima alirken bakip oyle yerlestiririm diye düsündüm.Bu esnada makinenin fisini cekip mi yumurtalar yerlestiriliyor? Klavuzda sadece soket baglantisini cikartin nemi de 70-75 e yukseltin yaziyor sadece..
Devamlı bu isle ugrasan bir arkadasimda hic ayarlarina dokunma ayni kalsin civciv ciktikca islakligiyla nem yukseliyor zaten dedi..Ayrica sunger viyollulerde sıklıkla su ekleme sorununun olmadigini viyollu olanlarda oldgunu bu yuzden alanlarin birkez kullandiktan sonra elden cikardigini da ilave etti.Kullanip tecrube etmeyince bazi seyler internetten arastirarak ögrenilmiyormus anladim

Bu konuda özellikle basari elde etmis arkadaslar tavsiyede bulunurlarsa cok sevinirim..