Bahçe yatakları için gerekli taşları aldım. Resimde gördüğünüz taşın kırmızı renkli olanından. Biraz tuzlu oldu ama sonunda güzel bir görüntü ve işlevsel bir hal kazanacağını hayal edebiliyorum(tabii epey bir emekten sonra

). 5mm'lik elek teli aldım . bahçeyi çapaladıktan sonra sebze yataklarında kullanacağım toprağı eleyeceğim. 3 yıllık yanmış sığır gübresi aldım sonrasında bu gübreyi eleyeceğim. Bahçe yatakları için toprağım çok killi olduğu için 1/3 oranında toprak 1/3 oranında dere mili kalan 1/3 ise torf+umdemin zeolit+leonardit ve ilave olarak kemik tozu kükürt ve kül uygulayacağım. Bahçe yataklarının başına ve sonuna birer metrelik (70cm toprağa gömülü ve çimento dökülmüş) profil bırakıp daha sonradan 5x5 kerestelerle oluşturacağım T 'leri bitki desteği amaçlı araya tel çekerek kullanacağım. Bahçe yollarına ise bir kısım elimde mevcut olan kablo sarmak için kullanılan plastik malzemelerden uygun drenaj aralıkları bırakarak serip üzerlerine çakıl dökeceğim. Son olarak yatakların toprağını hazırlayıp fideleri diktikten sonra malçlama için saman kullanacağım. Saman konusunda acaba sap şeklinde büyük haliyle mi yoksa saman makinasında öğütülmüş haliyle mi kullansam karar veremedim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Yukarda yapmayı düşündüğüm işlemlerle alakalı değerlerindirme ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum...