View Single Post
Eski 16-02-2021, 13:16   #751
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,490
Güler hanım merhabalar.

Geçtiğimiz sonbahar da, yan komşumuz ile ilk defa üzüm ve elmadan pekmez yaptık.

Bunca yıl mahsüllerimizi hiç bu şekilde dönüştürme ve muhafaza etmeyi nedense düşünmemiştik.

Elmaları önce keser ile parçaladık, ön kaynatma yapıp süzdük, içine Isparta'dan temin ettiğimiz pekmez toprağı katıp tekrar kaynatıp kıvama gelecek kadar kaynatıp bolca pekmez ürettik. Ye ye bitiremiyoruz.

Name:  1.jpg
Views: 590
Size:  48.9 KB
Name:  2.jpg
Views: 638
Size:  53.0 KB
Name:  3.jpg
Views: 586
Size:  56.8 KB
Name:  4.jpg
Views: 592
Size:  61.9 KB

Fakat çok meşekkatli, zor ve zaman alıcı bir işlemmiş bu pekmez yapımı. Bir daha denermisiniz derseniz, şimdilik kalsın derim.

Karımız fazlası ile temiz. Tavsiyenizi ilk fırsatta deneyeceğim.

Sağlıcakla kalınız.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön