View Single Post
Eski 02-02-2021, 19:42   #58
Pumpking
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ali ekber Mesajı Göster
Yarım litre suya bir, iki yemek kaşığı sirke katabiliriz. Sirkeli suda bekletmeden önce meşe külü ile iyice ovmamız gerekir. Ardıç tohumları üzerindeki reçine tabakası, tohumun içine su almasını engellediği için, tohum kabuğu içindeki embriyo gelişemiyor, tohumun dış kabuğunu iyice meşe külü ve tuz karışımı ile ovarsak tohum kabuğu inceliyor ve böylece tohumun içerisine su ve besin girmesi sağlandığı için embriyo gelişip tohum kabuğunu çatlatarak, ilk sürgün yeşermiş oluyor. Ancak yukarıdaki mesajlarımda yazdığım gibi ardıç tohumlarını kasım ayı sonuna kadar toprakla buluşturup, açık alanda(bahçede) kış yağışlarından ve soğuk ikliminden yararlanmak iyi olacaktır. Siz tohumları ekmek için biraz geç kalmışsınız. Ancak yinede ekin bakalım sizin için bir tecrübe olur. Seneye elinizi çabuk tutup ekim, kasım aylarında tohumları toplar, tohumlara gerekli işlemleri yaparak, kasım ayı sonuna kadar ekerseniz tohumların filizlenme şansını artırabilirsiniz diye düşünüyorum. Yine de siz bu sene ekin şansınızı deneyin. Allah kerimdir.
Evet kül ve tuz ile iyice ovaladım.Yaptığım karışımda 1 bardak suya 2 yemek kaşığı kadar kül koymuştum.Her gün 2-3 kere karıştırdım ve tam 5 gün beklettim.Evet benim ekim zamanım oldukça yanlış oldu ama yapacak bir sey yok geç aklıma geldi maalesef.Bakıp görücez şuan 90 tohum var.Yardımınız için teşekkür ederim.

Pumpking Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön