Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu
Teşekkür ederim Muhammed Bey,şu günlerde gece sıcaklığı 13 derece,sanırım biraz daha böyle gider.Birde 45 gün süreli, dış mekan bitkilerinin, 5 derece civarında soğukta kalması diye bir şeyler duymuştum.Uykuya yatmaları için bir süre sanırım.Bu sürede su verilmesi ne kadar sıklıkta olmalı,çünkü ben bu seneye kadar hata yapmışım.
|
Zerrin Hanım, Ben, diğer bitkilerin kış uykusuna yatması ve sulamaları konusundaki bilgilere sahip değilim.Ametörce ilgileniyorum.Ama turunçgiller her mevsimin bitkisidir.Uyuyabileceğini pek zannetmiyorum.

Hatta şu önümüzdeki aylarda çiçek bile açacaktır.Yani sürekli sürgün ve çiçek verebilirler.Sulama konusunda dengeli su verilmeli kış aylarında çok seyrek....Toprak nemi devamlı korunmalı,çiçeklenme zamanıda fazla sulanmamalı diye biliyorum.
Benim şu anda iş yeri ve ev balkonlarımda ;Mayer,kıbrıs,adana,güney amerika limon çeşitlerim.Kumkuat -mandalina-clementin turunçgillerim var.Ayrıca çekirdekten ektiğim çok sayıda anaçlarım var,aşılamayı öğrenip birbirlerine aşıladım.
Uzun zaman sonra şu deneyime sahib oldum;Tüm turunçgil yetiştirmek isteyenlerede sesleniyorum;Çkirdekten ektiğiniz ve aşılanan limon -mandalin ve çeşitleri SÜPER oluyor.Devamlı sürgün vermekteler ve çok ta canlılar.Diğer satın aldığım ağaçlar gibi değil..Yaptığım aşılar tuttu ..Seneye çiçeklenmesini bekliyorum..