Sn. Asoo. Şimdiye kadar kendi bahçemde küçük çaplı diyebileceğim bir yerim vardı. Tavukların sayısı da yerle orantılı doğal olarak. Ekimde tanıdığım birinden 4 dönümlük arazisini kiraladım. İçinde yıkık bir dam vardı. Onu onarıp kümes yaptım yanına da hem depo hem de konaklama amaçlı bir yer inşa ettim. Bununla ilgili resimleri ve yazıları sizin konu başlığınız gibi detaylı anlatmaya karar verdim. Önce görsel yüklemeyi öğreneyim, yakın zamanda konuyu açarım
Bugüne kadar ataks, lohman, tinted gibi hibrit ırkların yanında Anadolu tavuklarım da oldu. Yumurtanın yanısıra kesim de yaptığım için yeni kümeste plymouth ya da sussex ağırlıklı beslemeyi düşünüyorum. Onların gelmesine iki hafta kaldı. Tavuklar gelince yeni görsellerle beraber hikayemi de paylaşırım inşallah.
Tavuk ve yumurta dışında, küçük çaplı ve aynı şekilde organik olmak üzere, kefir, yoğurt, peynir,zeytin ve zeytinyağı ile de ilgileniyorum. Ekşi maya ekmeği de unutmayayım.
Zamanla bütün bunlardan tek tek bahsederim.
Tavukların yemini kendim hazırlıyorum. GDO lu yemlerin besin değerlerini yakalamak için karbonhidrat (buğday, arpa, mısır) dışında protein olarak balık kafası gibi ürünler kullanıyorum. Bununla ilgili de daha detaylı anlatımlar yapacağım. Yemle ilgili şunu öğrendim; kabuk kalitesi için kalsiyum, sarısının kalitesi için protein, beyazının kalitesi için karbonhidrat ve lezzeti için de taze ot gerekiyor. Oranlar kişiye göre değişebilir.
Düzenleyen Çanakkaleli : 28-01-2021 saat 21:09
|