Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Olmadığını ne biliyorsunuz?
Bir kalıba döküp en az 24 saat bekleyip, katılaşıp katılaşmadığına da bakmanız lazımdı.
Her ne kadar sadece zeytinyağı ile yapılan sabun biraz yumuşak olur ve uzun bir süre (3 ay kadar) kurutulması gerekse de yine de sabun olur.
Zeytinyağını 40 gr koyup, 60 gr tereyağı, 14.37 gr kostik ve 38 gr su ile deneyin bir de.
Miktar çok az olduğu için karıştırmak biraz problemli. Çubuk yerine el blenderiyle karıştırmak her zaman çok daha etkilidir.
Karıştırma sonunda sabun çok katılaşmaz zaten (yağlara da bağlı olarak). Kalıpta beklerken katılaşır. Onu da kalıba döküp, üzerine (sabuna değmeyecek şekilde) su emici mukavva gibi bir şey koyup ılık bir yerde bekletmek lazım (aynı yoğurt mayalar gibi). 24 saat sonra sertleşir. Kalıptan çıkararak 2 ay kadar kurumaya almanız lazım.
|
Sayın Meyvelitepe,
Bu ilk denemem değil. Daha önce de bu şekilde "cıvık" olanlar bir kaç gün beklememe rağmen donmamıştı. 40 dakikalık 3 dizi bölümü bitirdim karıştıra karıştıra. (Hatta birisi çocukluğumdan kalma Shogun idi.) Yine aynı durum gerçekleşecek beklentisiyle döktüm.
Bu arada izlediğim tüm videolarda puding kıvamı deniyor ve görüntüye göre hep de öyle oluyor. Hele de genç bir abla ilk defa yapıyorum duyurusu ile kızartma yağlarından 6 kilo "şak" diye yapınca ben de burada "çat" diye bin bir parçaya yarıldım.
Tamam, bir daha deneyeyim zaten aldığım iki kilo kostik lavabo açmakla bitmez.