View Single Post
Eski 12-01-2021, 09:53   #96
its_just_a_ride
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Selamlar, 2019 ilkbaharında çimlendirebildiğim 2 adet ve 2020 ilkbaharında çimlendirdiğim 2 olmak üzere 4 adet kuşkonmazım vardı. Sebze adalarına nakletmiştim. Bu yaz sebze adalarının dışında delikler farkettim, yılan deliği zannedip korktum. Geçen ay ise bu deliklerin sayısı arttı ve daha bir yaşını doldurmamış kuşkonmazlardan biri altından bıçakla kesilmiş gibi yeşil kısmı elimde kaldı çok üzüldüm, bitkiyi ne kesmiştir diye araştırırken, geçenlerde pandemi günlerinde tarım eğitiminde başka bir konuda hoca "köstebeğin bitkileri bu şekilde kestiğini ve aşağıdaki kökü yemek için yuvasına götürdüğünü" söyleyince, benim sorunumun köstebek olduğunu düşündüm. Ancak köstebek toprağı kabartıyor, benim durumumda sadece delikler var. Yine de deliklerin birbirine bağlı olduğu, aşağıda bir tünel sistemi olduğu anlaşılıyor. Şimdi merak ettiğim: köstebek kuşkonmaz kökü yer mi? ben onları etobur zannediyordum. Tepesi giden kuşkonmaz acaba ilkbaharda kalan kök varsa tekrar çıkar mı? Ayrıca, köstebekle baş edemem diye düşünüyorum, bitkileri saksıya mı taşısam?

Eklenti 715567
Bugün 11 ocak ve İzmir 20C. Bu yüzden herhalde, kuşkonmazlar sararıp kışa girmeye hazırlanmışken bunu farkettim. Bu bitki iki yaşında, hasat mı etmeliyim, ne yapmalıyım?
İsterseniz kökleyip açıp bakın pençeler yerinde mi diye. Kuşkonmaz o kadar da rahatsız olmaz köklenmekten. Hem de köstebek mi alıp götürmüş öğrenmiş olursunuz . İsterseniz büyük derince saksılara alırsınız sonrasında. Sıkıntı olmaz.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön