View Single Post
Eski 08-01-2021, 01:43   #2448
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe Mesajı Göster
İyi geceler, az önce bir yazı okudum. Doğru olabileceğini düşünüyorum. Buraya yazıyorum lütfen yapabilen mutlaka 1 ağacında deneyip sonucu paylaşırsa çok sevinirim. Sahi ben ev hanımıyım yazdığım şeyi deneyecek ortamım ve zeytin ağacım yok.
Yazı şudur:
Bulut ağacının dalından biraz koparıp bunu çivi gibi yapıp zeytin ağacının altına gömseler zeytin çok olur

Kaynak:https://bilgisah.com/haber/356/ayetl...gercekler.html sayfasında bölüm3 no47
Ziraat fakültesi bahçe Bitkileri bölümünde, ikinci sınıfta meyvecilik dersinde öğretilen ilk şeylerden biri, teknik adı periyodisite veya alternans olan fizyoloji durumudur. Türkçesi var yılı, yok yılı olarak çevirebiliriz. Ağaç, bir sene ürün verir diğer sene kendi hesabına çalışır ve ürün vermez. Bazı meyve türlerinde bu yumuşak geçişlidir ama zeytin gibi türlerde bu serttir. Zeytin bir sene ürün verir diğer sene tamamen kendisine çalışır. Eğer zeytinliğiniz varsa ve sabit bir gelir elde etmek istiyorsanız, var yılında, bahçenizdeki ağaçların yarısındaki bütün çiçek salkımlarını kopartırsınız. Bu ağaçlar için, bu sene zorlama olarak yok senesi olur ve gelecek sene meyve verirler.

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön