Merhaba,
Burada bazi tecrubelerimi paylamak isterim. 2019 senesinde bahcemi nadasa birakmaya karar verdim. 2017 ve 2018 hasatlarinda bekledigim verimi alamamistir. Nadas surecinde dikim yaptigim alanlari 4-5 defa surdum. 3 defa granul organik tavuk gubresi ile gubreledim. Faydalarini 2020 hasadinda gordum. Ozellikle domates topraktan cok besin kaldirdigi icin nadas oldukca fayda etti. Haziran 21'de fidelerimi dikmeme ragmen hizli buyuduler. Ilk domatesleri Agustos ortasinda hasat ettim. Ceri domatesleri hasat etmeye yetisemedim. Meyveler buyuktu ve fidelerde hicbir hastalikla karsilasmadim. Imkan varsa nadasi herkese tavsiye ederim.
Gecen yaz "Amazon Chocolate", "Black Early", "Ananas Noir", "Red Cherry Large"' "Yellow Pear" ve satis listemde olmayan "Rose" yetistirdim. Aci biber cesidi olarak "Early Jalapeno" ve tatli biber olarak "Thai Sweet Chili" ektim.
Soguklardan once son hasadi yapip bitkilerin sokumlerini don vurduktan sonra yaptim. Daha kolay sokuluyorlar boyle. Bahceyi komple belledikten sonra kisa girerken yanmis at gubresi ile takviye ettim. Seneye tekrar hasada birakacagim buyuk ihtimalle.
Herkese kolay gelsin.
Düzenleyen Douglas Fir : 06-01-2021 saat 18:03
Neden: Yalnis yazilan kelime duzeltme
|