Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebd
Merhaba sayın İ. Sunaz benim de bahcemde 30 tane ceşitli meyve ağaclarım (elma, armut, dut, kiraz, ayva, erik, incir, nar) var. Tadımlık ve her dönem bir cesit olsun diye boyle karısık ekmiştik. Hepsi Yaklasık 10 yasında. Solucan gübresini her ağaca kullanabilir miyim? Hangi ay da ne kadar kullanmak gerekir biraz bilgi verebilir misiniz? İnternette cok ceşitli bilgi var. En doğrusu tecrübe eden kişilerden öğrenmek diye düşünüyorum. Ayrıca üniversiteyi Manisa da okumuştum. İlk olarak Saruhanlı da solucan gübre fabrikası kuruldu diye biliyorum. Dolayısıyla siz de işin merkezinde sayılırsınız değil mi 
|
Merhaba sayın ebd,biz de by yıl solucan gübresi yetiştirmeye başladık.Kendi zeytinlerimiz için üretiyoruz.Bir de sebze bahçeme kullanıyorum.Çiçeklerde de çok faydalı oldu.Çok uzman bilgisine sahip değilim.Fakat sorularınıza yardımcı olmak isterim.5 yaşına kadar her ağaç kökünün çevresine çukur kazılıp 1 yaşa 1 kilo oranında gübre dökülüp kapatılırmış.Sizin ağaçlarınız ortalama 10 yaşında olduğu için her ağaca 5 kg.yeterlidir. Bize baharın bu işlemi yapmamızı önerdiler.İşimiz çok yani.Bu arada eşim de ünüversiteyi Bursa da okumuş.Size kolaylıklar diliyorum.