Sayın karetta,
Bahçeniz hayırlı ve bol bereketli olsun. Yöresi ve az eğimli olması birçok bakımdan iyi. Kameriye ve kulübecik de güzel görünüyor. Sebze için yükseltilmiş adaları düzgün yapmışsınız.
Sorduğunuz soruların bir kısmını deneyimlerimi paylaşarak cevaplandırmaya çalışayım:
Bahçemin bulunduğu yöre de aşırı rüzgarlı olduğu için kuzey ve doğu yönlerine ev yapımından önce mavi servi dikmiştim. Şimdi 5 metreye çıktılar.
Bahçemdeki 6 adet olan yükseltilmiş adaları sebzelerin her sene dönüşümlü yetiştirilmesini göz önüne alarak, sizin son resimde solda yaptığınız gibi daha yüksek plastik boruları kullandım. Uzayan sebzelerin yer değişiminde toprağa sapladığım boruların da yerini değiştirdim.
Ancak 15 yıl önce sadece PVC boru bulunabildiğinden onları kullandım. Yeni aldıklarımın PP boru olmasına dikkat ettim. PVC borular güneş altında daha kısa zamanda bozulup tozlaşma yapıyor. PP boruların ömrü daha fazla. Şimdi artık inşaat demirini aynı tarzda büküp kullanıyorum. Böylece bitkilerimin demir ihtiyacını da karşılamış oluyorum.
Diğer sorularınızın cevabını ise bu forumu okuyarak rahatlıkla bulabilirsiniz. Burası bilgilenmek için bir derya.
Ayrıca bahçenizi ÜYELERİN BAHÇELERİ başlığı altında formata uygun paylaşırsanız daha fazla bilgi ve paylaşım görürsünüz.
Her şey gönlünüzce olsun.
|