View Single Post
Eski 09-12-2020, 22:20   #296
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Ben olgunlaşan patlıcanların tohumlarını alabilmek için ayağım ile sürekli olarak yuvarlayarak içinin tam olarak sulanmasını sağlamıştım. Patlıcan tohumlarını alabilmek için bizim burada patlıcan tohumlarını bu şekilde alınıyormuş. Ayak altında sürekli olarak yuvarlanan patlıcanların tohumları nerede ise tamamen ayrılmış oluyor.

Daha sonra su içinde patlıcanları parçalayarak kolay şekilde patlıcan tohumlarının su içine dağılmasını sağlıyoruz. Musluk altında patlıcan aralarından tohumlar su içine akıyorlar. Daha sonra süt süzgecinden süzerek tohumları alıp gazete veya kağıt havlu üzerine kurumaları için bırakıyorum. Birkaç defa yapışan tohumları elim ile ufalıyarak ayrılmasını sağlıyorum.

Sn. Resulgur;

Tohum alınacak patlıcanları yuvarlamış olmuş olsa idiniz patlıcanın içi sulanmakta, çekirdekler tamamen etli kısımdan ayrılmakta, su ile de kolayca ayrılıp süt süzgeci ile tohumların alınması daha basit bir şekilde olmaktadır. Bir sonraki tohum çıkarmada anlattığım şekilde yapılması durumunda çok daha kısa ve basit şekilde tohumlar çıkmaktalar.

Muda Çevrimdışı   Başa Dön