Deneyimler ile alakalı bir kaç bilgi yazmak isterim. Bitkinin türüne ozellikle sebze yani ( domates , salatalık,biber, karpuz , vs) deneyimlere istinaden tohumdan fideye , fideden meyve ye çeşitli evrelerde çeşitli aralıklarda ışık değerli gerekli bunlar için en iyisi bir kaç yazıda gördüm. Tohumdan fideye kısmında 6500 k beyaz ağırlıklı , içerisine mutlaka 425 nm **** 470 nm mavi katılmalı çünkü mavi yaprak oluşumu ve kök atmada ciddi gerekli . ****** bitki ışık değerli çok önemli lakin umol değerli tüm sebzeler için 40-60 arası en iyi değerler için gerekli olacaktır. Bunlar ile alakalı deneyimim oldukça fazladır malum yasadigim ülke bir kuzey ülkesi ve bizde güneş 365 günde sadece 64 gün verimli ilk yazimdir yalnisim olur ise af ola herkese saygılarımı sunuyorum. Not : resim yüklemeyi beceremedigim için bağışlayın ama yardımcı olur iseniz üretmiş oldugumuz ışık ve değerleri hakkında yardımcı olamaya çalışırım tekrar saygılarımla.
|