View Single Post
Eski 07-12-2020, 08:14   #283
Meraklıdr
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-10-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Deontolojik olmalı.

Daha önce de yazdım, bahçede ne kadar çok çeşit her açıdan o kadar sıkıntı. Mümkün olduğunca beğenilen çeşitler tespit edilip sayı azaltılmalı. Tabi herkesin damak tadı, beklentisi farklı.

Üzerimize düşeni yapabilsek bu etkinlik sanırım yere göğe sığmaz hacim olarak. Kendi adıma yapmaya çalışıyorum ama patlıcanlardan nedense tohum alamıyorum, nasıl bir kabiliyetsizliktir bilemedim. Biberler zaten çaprazlaştı tamamen iptal. Bir kaç çeşit domates vardı etkinlikten aldığımız biri düzgün olmadı (çeri fahrenheit ve bir İtalyan türü) diğerlerini de pek sevmedik, big chef pek BİG değildi mesela.
Öncelikle saygılar TCM hocam, tekrar teşekkür ediyorum
Ben ve benim gibi mevzuya yeni yeni ısınanlar muhtemelen çok çeşite saldırma isteğinde oluyor, bunun sebebi de çoğunlukla hangi tohumu yetiştirebileceğimizi hangisinin balkon ya da bahçemizde yetişebileceğini tam olarak kestiremiyor oluşumuz, yavaş yavaş öğreneceğiz inşallah. Ben kendi çapımda aldığım tohumların özellikle çaprazlaşma riski yüksek olanları ve paylaşmayı düşündüklerimi , balkonumda ve farklı farklı bahçelerde ( annemin, kayınvalidemin gibi ) çok karıştırmadan yetiştirmeye ve yetiştirtmeye çalışıyorum. bahçelerin hepsi küçük küçük olduğundan zaten çok çeşit olamıyor. Misal, painted mountain mısırı trabzona götürüp karadeniz mısırımızın cinsini bozmuyorum. Gelecekte tam zamanlı bahçeciliğe geçeceğim zamana kadar, bitkileri ve neleri sevdiklerini anlamaya çalışıyorum. Bu konuda sizlerden aldığımız destek bize güç veriyor. Ayrıca buradaki varlığınızın ortama neşe kattığını söylemeden geçemiyeceğim, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

Meraklıdr Çevrimdışı   Başa Dön